Biografija

Јова е родена и израсната во Македонија. Уште од мала има учествувано на приредби и фестивали (помегу нив се и песните “Да пееме за Мир" - Калинка 1992 и “Екскурзија” - Тинс Фест 1996. По завршувањето на средното училиште таа оди за Англија каде се запишува на реноминираното школо "Vocal-Tech". Нејзиниот прв албум "Hourglass Diary" (Дневник низ Песочен Часовник) е издаден во 2007 на iTunes & cdbaby.com.

Првите музички дела на Јова добија позитивна критика на Garageband.com кога нејзината песна "Here And Gone" беше прогласена акустична песна на неделата и 4 пати наградена за наjдобар женски вокал. Песната "Home" ја има во филмот "Home Grown", а "Be Happy" е издадена на CD издание на Billboard списанието.

Песните на Јова можете да ги слушнете на:

https://soundcloud.com/jova-radevska и на: https://soundcloud.com/yovamusic